plazmavágó lemezolló élhajlító hengerítő denver logó

Katalógus

CNC PLAZMAVÁGÓ

AJAN CNC LÁNG ÉS PLAZMAVÁGÓ GÉPEK

Gépeink: CNC finomsugaras plazmavágó, CNC normál plazmavágó és CNC lángvágó gép


A plazmavágó müködési elve: plazmaív, a negatív elektróda és a pozitív pólusra kapcsolt tárgy között jön létre. Az áramot a plazmapisztoly fúvókán kiáramló ionizált gáz vezeti. Az így kialakult ívet, plazmaívnek nevezzük.A plazmavágó nagyon magas, kb. 20 000 °C hőmérsékletű plazmaív segítségével üzemel. A plazmavágó elengedhetetlen eleme a megmunkáló iparnak.
A plazmavágó a "vágó" hatást úgy éri el, hogy a plazmaállapotú, nagynyomású gáz a plazmapisztoly végén kialakított szűkületen (fúvóka) nagy sebességgel, koncentráltan áramlik ki. A plazmaív begyújtására egy nagyfeszültségű készüléket használunk. A nagyfeszültségű gyújtó-szikra a plazmafejben a fúvóka és az elektróda között jön létre, aminek hatására kialakul a gázokból a plazmasugár. A plazmasugár (mint vágógáz) az örvénygyűrűből érkező örvénygáz(keverék) hatására fókuszálódik, ezáltal a vágás pontossága mindig a szabványban meghatározott értékeken belül tartható. Természetesen a finomsugaras plazmavágó technológia sokkal pontosabb megmunkálást tesz lehetővé.

Az elektróda, a fúvóka, az örvénygyűrű, a gázgyűrű és a pajzs, a plazmavágó elhasználódó alkatrészei, un. kopóeszközök. Az elektróda végében hafnium betét  van, mely az élettartamot növeli.

plazmavágó

A vágáshoz szükséges gázok ellátásának kimaradása esetén a gép automatikusan megáll!
A plazmavágó készülék áramátalakító egységében van egy védő kapcsoló, mely túlterhelés esetén lekapcsolja a készüléket. Ekkor a hűtés tovább működik, hogy a készülék visszahűljön.

Megkülönböztetünk NORMÁL-'P' és FINOMSUGARAS-'PP' plazmavágókat a vágáshoz szükséges gázok, és a vágási minőség alapján.

Az AJAN plazmavágók költséghatékonysága rendkívüli megbízhatósággal párosulva az egyik legjobb a vetélytársak között. Az AJAN saját fejlesztés alapján, saját üzemében gyártja plazmavágó gépeinek minden fődarabját, kopóalkatrészét és a plazmavágó gép szoftvereit és a teríték-kiosztó CAD-CAM programokat is. Ezek a programok folyamatos fejlesztés mellett minden partnerünk számára ingyenesen hozzáférhetőek. Az AJAN ezáltal biztosítja minden vevője számára a stabil hátteret.

Kérem válassza ki oldalt a kategóriák közül, melyik plazmavágó kategória iránt érdeklődik.

AJAN CNC LÁNG ÉS plazmavágó GÉPEK

Magyar nyelvű bemutató dokumentum letölthető itt. >>