plazmavágó lemezolló élhajlító hengerítő denver logó

Katalógus

CIKKEK, LEÍRÁSOK

Az AJAN által gyártott CNC plazma és lángvágógép egy kompakt elrendezésű berendezés. A gép egy robosztus strapabíró hídszerkezettel és egy nagy teherbírású lemeztartó asztallal készül, melyen a vágáskor keletkező gázok egy szekcionált elszívó rendszeren távoznak 99,9%-os tisztaságban. Ehhez kapcsolódik egy nagy kapacitású elszívó és koromleválasztó egység és a vevő által választott megbízható generátor.

            A hidat hosszirányban két szinkronban működő egyenáramú szervó motor mozgatja 0,01-mm pontosságban fogaskerék-fogasléces áttételezéssel. Ugyanilyen erősségű és pontosságú hajtja a keresztirányt is. A hídon van elhelyezve az automata gázkonzol, mely a másodperc töredéke alatt tud jelölésről vágásra váltani, ha szükséges, valamint ez gondoskodik a vágófejekhez szükséges gázok fajtájáról és mennyiségéről, melyet a CNC egység vágás közben folyamatosan felügyel. Szintén itt helyezték el a CNC egységet, mely az egész gépet vezérli. Az ezen futó operációs rendszer és egyéb program nem érzékeny az áramkimaradásokra és az újraindításokra. Kapcsolódik hozzá egy kézi vezérlő, mely a kezelő számára nagyobb szabadságot és jobb irányíthatóságot biztosít. Sok a vágás folyamán fontos beállítást is el lehet végezni a kézi vezérlőn, akár vágás közben is. A fej egység masszív, kevés karbantartást igényel, a rajta lévő fáklya, melynek vágási tartománya 0,5-65 mm, igen nagy munkabírású. A vágáshoz szükséges kopó alkatrészek, melyeket szintén magának fejleszt és gyárt az AJAN, az 1500-2000 közötti gyújtásszámot is produkálja (nem csak laboratóriumi körülmények között). Ha Oxy fej is van a gépre telepítve, mely 3-200 mm közötti tartományban képes vágni, az átállás plazmáról lángra kb. 30 másodperc.

            Mind ehhez megbízható és gyors magyarországi szerviz (1-24 órán belüli tényleges munkakezdéssel) párosul nagy alkatrész és kopóeszköz bázissal.